Live your dream and wear your passion

Mensen met veel talent bereiken meer. Zo lijkt het toch. Dat hebben we van kleins af geleerd. En als bewijs worden we tegenwoordig bedolven onder allerlei talentenshows. Al een hele vooruitgang ten opzichte van de afvalraces in realityshows waarin je tot op het toilet en tot onder de lakens gefilmd werd, waarin intriges en verraad de hoofdrol speelden. De tieners van nu leren dankzij het huidige televisieaanbod tenminste voluit voor hun dromen te gaan zonder anderen weg te pesten.

Maar het gaat in het leven niet over meer of minder aangeboren talent. Het gaat erom dat te doen waarin je in je element bent. Sir Ken Robinson heeft er een heel mooi boek over geschreven: ‘The element’. Hij pleit ervoor om tijd vrij te maken voor de dingen die je echt graag doet.

Ik geloof dat daar de zin ligt van ons leven. Door dingen te doen die je heel graag doet, kan je putten uit een universele energie. Waardoor je de kracht hebt om jezelf te ontwikkelen. En je nog beter wordt in wat je doet. Vertrouw erop dat je de middelen krijgt om je doel te bereiken. Het universum geeft ons tijd. Zeeën van tijd. Het geeft ons inspiratie. En ontmoetingen met anderen die ons op weg helpen.

Het enige wat wij moeten doen is kansen grijpen: de tv met zijn talentenuitverkoop uitzetten, iets gaan doen waarin we in ons element zijn. En genieten.