Tijden veranderen

Het eerste wat ze ’s morgens doen? Hun smartphone checken en vlug de eerste berichten beantwoorden. De rest van de dag blijft het toestel voortdurend standby. Je weet maar nooit. Dan over tot de orde van de dag: kregen ze via het net nieuwe taken? Tijdens de pauze snel even zoeken naar het laatste nieuws, Facebook openen en die modeblog controleren. En af en toe een spelletje kan toch geen kwaad?

’s Avonds volgt een afspraak die werd gemaakt via Twitter. Maar eerst nog een nieuwtje van hun kennissen liken, een filmpje delen en enkele weetjes opzoeken. Tijdens het gesprek houden ze de gsm in de aanslag voor hun andere vrienden. Op tijd thuis zijn is de boodschap, want straks is er die leuke thriller op tv. Met niet te vergeten: achteraf ook nog die goede quiz die wacht op de digibox. De tablet intussen binnen handbereik.

Hun leven lijkt op dat van de tv-helden. Met make-up die aanleunt tegen het professionele en een kapsel voor op een uitreiking van de Oscars. Hun taal is doorspekt met Engelse uitspraken, de ene na de andere schrijffout sluipt in hun zinnen. Nog steeds horen ze erbij door af en toe een festivalletje mee te pikken, verder een concertje hier, een feestje daar.

Ouders van tegenwoordig …